Putsade fasader och måleriarbete.

Målningsarbete vid fasadrenovering.

Målningsarbete är vanligt att man utför i samband med fasadputsning. Särskilt målning av takfot och vindskivor. Om man också har plåtdetaljer exempelvis hängrännor , stuprör som är i bra kondition kanske man väljer att måla dessa istället för att ersätta med nya. Denna typ av målningsarbete är mycket enklare och mer ekonomiskt att utföra medan man har byggnadsställning på plats. Vill du anlita oss för enbart målningsarbete så går det också bra naturligtvis. Vi utför stora som små arbeten. Ett bra grundarbete är grunden för ett bra utfört målningsarbete. Det finns många olika typer av färger som används till olika miljöer och ändamål. Här gäller det att man väljer rätt färg för rätt ändamål.

Det finns många ytor att måla.

  • Takfot
  • Fönster
  • Dörrar
  • Paneler
  • Undertak
  • Plåttak
  • Plåtbeslag
  • Balkongräcke
  • Sockelputs

 Vi utför alla typer av målningsarbete.

Troligen är träpanel den vanligaste fasadbeklädnaden på villasektorn i Sverige. Ofta någon form av lockpanel som är målad. Underhåller du och målar om din träfasad kommer den att hålla i många år framöver.

Sätt färg på tillvaron.

Vissa tycker det är givande att måla själv och samtidigt har rätt kunskap om hur man utför ett bra måleriarbete men om du tycker att ditt målningsarbete blir ett för stort projekt eller du kanske inte har rätt kunskap för denna typ av arbete , det kanske tar för lång tid att måla allting själv. Du kanske helt enkelt vill ägna tiden åt något helt annat när du är ledig.Vänd dig till oss. Vi välkomnar stora som små arbeten.

Välkommen med din förfrågan.

Vi utför alla typer av målningsarbete.

På denna altan stämmer det verkligen med uttrycket " sätta färg på tillvaron ". Från att ha varit en grå och trist altan med eftersatt underhåll till en inbjudande miljö där man vill spendera sin tid. Staketet är målat med Carat oljefärg från Caparol och trallen behandlades med terasslasyr.

Målning av trall och staket
Målning av staket - oljad trall

Målning av takfot och vindskivor.

Målning av takfot och vindskivor är verkligen ett stort lyft för helhetsintrycket av din villa eller om du bor i ett flerfamiljshus. Har man redan en fasadputs som är hel och fräsch så räcker det förmodligen med att måla om dom detaljer som är målade och även kanske byta kulör om man vill förnya fastighetens utseende. Vid målning i samband med fasadrenovering brukar vi välja att måla vissa detaljer först och skyddar sedan dessa nymålade ytor med täckplast innan avfärgning av fasadytan. Detta för att undvika onödigt färgspill på färdig fasadputs.

Byta ut dåligt trävirke.

Förr eller senare måste man tyvärr byta vissa byggnadsdelar. I dom flesta fall beror det på eftersatt underhåll. Upptäcker man trävirke som börjar bli murket så har man inte så mycket val än att byta ut mot nytt trävirke. Helt eller delvis. Att försöka måla på murket trävirke är ingen ide då man inte får ett hållbart resultat. Byter man ut en vindskiva blir det både snyggare och bättre om man monterar full längd om möjligt. I bland är vindskivor så långa att man inte har något annat val än att skarva. Bilden visar en övre träpanel som vi var tvingade att byta ut på grund av att trävirket blivit murket. I det här fallet som bilden visar så finns det inte heller något överhäng från taket som skyddar träpanelen vilket resulterar i att träpanelen blir extra utsatt för väder och vind. Där av blir också underhållsintervallet tätare.

Fönstermålning i Stockholm.

Fönsterrenovering är ett återkommande ämne. Ska man utföra ett fönsterbyte eller bör man renovera dom befintliga fönstren som finns i fastigheten. Nu finns det ju en del olika skäl varför man vill byta ut gamla fönster mot nya. Färg har börjat flagna. Trävirket ser väderbitet ut och kitt har lossnat och faller av. Isolering och ljudnivå är en annan orsak till fönsterbyte. Faktum är att dessa vackra äldre fönster har en lång livslängd om rätt typ av underhåll utförs. Vid ett fönsterbyte finns det också en risk för att husets karaktär ändras. Vi tycker att i första hand man ska titta på om en fönsterrenovering är ett möjligt alternativ innan man planerar för ett fönsterbyte.

Färg och utforming.

Man bör tänka på att både val av färg eller utformning av nya fönster vid ett eventuellt  fönsterbyte gör faktiskt en stor skillnad av helhetsintrycket av ditt hus. Många fönster har sin egen utformning beroende på tidsepok när huset byggdes. Vid ett fönsterbyte och speciellt vid äldre byggnader så bör en extra särskild omtanke läggas på att nya fönster ska passa in i både fasad och husets tidsepok

Vi gillar att bevara och restauera.

Fönster är ju väldigt utsatta byggnadsdelar på en fastighet och kräver underhållsarbete för att hålla sig hela och fina och framför allt att vara funktionella. Beroende på tidigare underhållsarbeten och utsatthet så kan omfattning av en renovering variera ganska stort när det gäller fönsterrenovering. Gamla fönster är oftast väl värda att renovera och för det mesta även till en betydligt mindre kostnad än ett fönsterbyte. En annan viktig anledning att renovera och återställa befintliga fönster är att vi också sparar på både vår miljö och våra naturresurser. Vi hjälper er gärna med att utföra fönsterrenovering i Stockholm. Ny färg och fönsterkitt tillsammans med nya tätningslister ger dina fönster ett betydande förlängt liv och helt nytt utseende.

Kontakta oss gärna för mer information.

Din entre är viktig.

Ofta när man renoverar fasadputsen så framträder andra detaljer som ligger i anslutning till fasaden på ett sådant sätt man inte tänkt på innan. Nu ser plötsligt vissa byggnadsdetaljer lite slitna ut och kanske rent av skämmer fasadputsen. Det kan vara ytterdörren eller staketet uppför entretrappan.

Lite målarfärg kan göra underverk.

I dom flesta fall så kan man måla om dessa byggnadsdetaljer. Bilden visar en gammal ytterdörr som hade eftersatt underhåll. Denna dörr sicklades och slipades för att sedan behandlas med en halvmatt lack. Resultatet blev mycket bra. Även det gamla smidesräcket behandlades. Räcket skrapades och rostskyddsbehandlades för att sedan färdigmålas.

Vacker entre med anslutande fasadputs.