Putsade fasader och måleriarbete.

Målningsarbete vid fasadrenovering.

Målningsarbete är vanligt att man utför i samband med fasadputsning. Särskilt målning av takfot och vindskivor. Om man också har plåtdetaljer exempelvis hängrännor , stuprör som är i bra kondition kanske man väljer att måla dessa istället för att ersätta med nya. Denna typ av målningsarbete är mycket enklare och mer ekonomiskt att utföra medan man har byggnadsställning på plats. Vill du anlita oss för enbart målningsarbete så går det också bra naturligtvis. Vi utför stora som små arbeten. Ett bra grundarbete är grunden för ett bra utfört målningsarbete. Det finns många olika typer av färger som används till olika miljöer och ändamål. Här gäller det att man väljer rätt färg för rätt ändamål.

Det finns många ytor att måla.

  • Takfot
  • Fönster
  • Dörrar
  • Paneler
  • Undertak
  • Plåttak
  • Plåtbeslag
  • Sockel
  • Balkongräcke

 Vi utför alla typer av målningsarbete.

Troligen är träpanel den vanligaste fasadbeklädnaden på villasektorn i Sverige. Ofta någon form av lockpanel som är målad. Underhåller du och målar om din träfasad kommer den att hålla i många år framöver.

Sätt färg på tillvaron.

Vissa tycker det är givande att måla själv och samtidigt har rätt kunskap om hur man utför ett bra måleriarbete men om du tycker att ditt målningsarbete blir ett för stort projekt eller du kanske inte har rätt kunskap för denna typ av arbete , det kanske tar för lång tid att måla allting själv. Du kanske helt enkelt vill ägna tiden åt något helt annat när du är ledig.Vänd dig till oss. Vi välkomnar stora som små arbeten.

Välkommen med din förfrågan.

Vi utför alla typer av målningsarbete.

På denna altan stämmer det verkligen med uttrycket " sätta färg på tillvaron ". Från att ha varit en grå och trist altan med eftersatt underhåll till en inbjudande miljö där man vill spendera sin tid. Staketet är målat med Carat oljefärg från Caparol och trallen behandlades med terasslasyr.

Målning av trall och staket
Målning av staket - oljad trall

Målning av takfot och vindskivor.

Målning av takfot och vindskivor är verkligen ett stort lyft för helhetsintrycket av din villa eller om du bor i ett flerfamiljshus. Har man redan en fasadputs som är hel och fräsch så räcker det förmodligen med att måla om dom detaljer som är målade och även kanske byta kulör om man vill förnya fastighetens utseende. Vid målning i samband med fasadrenovering brukar vi välja att måla vissa detaljer och skyddar dessa nymålade ytor med täckplast innan avfärgning av fasadytan. Detta för att undvika onödigt färgspill på färdig fasadputs.

Byta ut dåligt trävirke.

Förr eller senare måste man tyvärr byta vissa byggnadsdelar. I dom flesta fall beror det på eftersatt underhåll. Upptäcker man trävirke som börjar bli murket så har man inte så mycket val än att byta ut mot nytt trävirke. Helt eller delvis. Att försöka måla på murket trävirke är ingen ide då man inte får ett hållbart resultat. Byter man ut en vindskiva blir det både snyggare och bättre om man monterar full längd om möjligt. I bland är vindskivor så långa att man inte har något annat val än att skarva. Bilden visar en övre träpanel som vi var tvingade att byta ut på grund av att trävirket blivit murket. I det här fallet som bilden visar så finns det inte heller något överhäng från taket som skyddar träpanelen vilket resulterar i att träpanelen blir extra utsatt för väder och vind. Där av blir också underhållsintervallet tätare.

Din entre är viktig.

Ofta när man renoverar fasadputsen så framträder andra detaljer som ligger i anslutning till fasaden på ett sådant sätt man inte tänkt på innan. Nu ser plötsligt vissa byggnadsdetaljer lite slitna ut och kanske rent av skämmer fasadputsen. Det kan vara ytterdörren eller staketet uppför entretrappan etc.

Lite målarfärg kan göra underverk.

I dom flesta fall så kan man måla om dessa byggnadsdetaljer. Bilden visar en gammal ytterdörr som hade eftersatt underhåll. Denna dörr sicklades och slipades för att sedan behandlas med en halvmatt lack. Resultatet blev mycket bra. Även det gamla smidesräcket behandlades. Räcket skrapades och rostskyddsbehandlades för att sedan färdigmålas.

Vacker entre med anslutande fasadputs.