Vi renoverar ditt tegeltak.

Ditt tegeltak har en tuff uppgift!

När kontrollerade du ditt tak senast? Att löpande kontrollera och underhålla sitt tak , se till att taket är fritt från vattenläckage osv.är en viktig del i fastighetens underhåll. Det är inte alltid så lätt för att inte säga nästan omöjligt att i från marknivå bedöma detta på ett bra sätt. För det mesta måste man helt enkelt ge sig upp på taket för att få en ordentlig överblick över takets kondition. Tegeltak hat oftast en lång livslängd särskilt med ett bra underhållsarbete men allting har sitt slut och så även ditt tegeltak. När tegeltaket väl är utdömt så har man inget val än att renovera och byta ut sitt tegeltak. Vi på Fasadkompaniet ab hjälper dig med detta. Efter byte av papp och läkt så kan man i bland behålla en del av takteglet om det är i bra skick och komplettera upp med nya tegelpannor med det antal som det behövs. Är man inte känslig för färgskillnader mellan gammal och nytt så kan detta vara en lösning men oftast så byter man ut allt taktegel på en gång.

Det lönar sig alltid med ett bra underhåll.

Det finns många orsaker att sköta om sin fastighet. Underhåller man sitt tak så kan man undvika dyrbara vatten och även kanske mögelskador. Sedan vill man ju också ha en välskött och välbevarad fastighet. Att fastigheten ser hel och attraktiv ut skapar också ett trevligt boende.Det finns många olika varianter av säkra produkter som hjälper till att hålla ditt hus torrt och fritt fån vatten.Allt från tegel ,betong,plåt och olika typer av takpapp.Tegelpannor eller betongpannor tillhör det vanligaste materialet.

Tegeltak har vi använt oss av länge. Dels för att det är starkt och klarar av vårat klimat med många olika temperaturer blandat med regn,snö,slask och hårda vindar året runt. Sedan är det också estetiskt tilltalande .Först har vi det klassiska röda lerteglet till det lite ” mer nyare materialet ” betongpannor som  idag finns i flera olika kulörer .Under takteglet har vi läkt som takteglet ligger på, kanske också fäst fast med olika tillbehör beroende på tillverkare .Läkten har också till uppgift att se till att man får god luftcirkulation under takteglet .Under läkten har vi traditionellt sett råspont som är täckt med en underlagspapp. Detta för att kunna hantera om ev vatten har lyckas tränga in under takteglet.

Fasadputs-Stockholm-Tegeltak

Taksäkerhet.

Det finns en del att tänka på!

Du ansvarar för säkerheten på ditt tak. Det är något att tänka på om någon hantverkare ska utföra någon form av arbete på ditt tak. Sedan har du också ansvar för rasrisk av bla snö ,is etc för dom som befinner sig nere på marken under ditt tak. Här finns olika typer av säkerhetsprodukter man använder sig av.

  • Takbryggor
  • Snörasskydd
  • Takstegar
  • Övrigt

Kontakta oss för mer information.

Tegel-Stockholm-Fasadputs

Fasadputs-Stockholm-Tegeltak

Fasadputs-Tegeltak

Fasadputs-Betongtegel-Fasadkompaniet

Rengöring av tegeltak!

Vi kan även högtryckstvätta ditt befintliga tegeltak.Förläng livslängden på ditt tegeltak.

Många tegeltak kan man faktiskt rengöra med ett mycket bra resultat. Har du ett tegeltak med påväxt från exempelvis närliggande träd ,mossa eller bara nedsmutsat av andra orsaker. Här högtryckstvättar vi ett tegeltak i betongutförande. Just denna högtryckstvättning som visas på bilderna nedan sker i samband med fasadrenovering med ett mycket gott resultat. Vill du också rengöra ditt tegeltak? Hör av dig till oss.

Kontakta oss för mer information.